Dnes je 21 január 2019, Meniny má Vincent
-->

Vyhľadávanie

Škola vína - Somelier junior

Miesto: Bratislava , Škola vína, Na Kalvárii 7/A, Bratislava
Kedy:od 11.01.2019 o 17:00h
Zúčastní sa:3

, -
Zakúpiť lístky Pridaj sa na akciu! Zdieľat na Facebooku Poslať známemu Nastaviť upozornenie


Somelier junior


Termín: 11. – 13.1.2019


Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.



Účastníci sa vzdelávajú v témach:
Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív,
servis, snúbenie jedla a vína
Senzorické hodnotenie vína
Základy vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska
Prednáša: Beáta Vlnková



Miesto konania: Škola vína, Na Kalvárii 7/A (Horský park) Bratislava


Písomná skúška: test 30 otázok
Praktická skúška: servis červeného vína


Program prednášok a skúšok:


11.1.2019, t.j. piatok 17.00 – 21.00
Somelier a jeho profesia
História a súčasnosť somelierskej profesie 
Úlohy someliera v gastronómii 
Povinnosti a činnosti someliera 
Vínna pivnica, denná enotéka
Temperovanie jednotlivých druhov vína 
Vínny lístok (obsah, pravidlá zoradenia vína) 
Voda a víno 
Aperitívy a digestívy (vhodné druhy, význam, ponuky) 


Senzorické hodnotenie vína
Základný postup pri hodnotení vína
Nácvik - rozlišovanie základných chutí
Degustácia 5 vzoriek vína



12.1.2019, t.j. sobota 9.00 – 17.00
Vinohradníctvo
Ampelografia
Základy pestovania viniča

Technológia vína
Rozdelenie vín podľa systému O.I.V.
Základný postup pri výrobe bielych a červených vín
Výroba ružových vín
Výroba šumivých vín (metódy výroby, klasifikácia)
Výroba tokajských vín


Vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska
História vinohradníctva a vinárstva na území Slovenska
Vinohradnícke oblasti a rajóny Slovenskej republiky
Odrody viniča pestované v SR


Priebežne degustácia 15 vzoriek vína



13.1.2019 t.j nedeľa. 9.00 – 12.00 h
Praktické cvičenie
Servis bieleho, červeného a šumivého vína
Priebežne degustácia 5 vzoriek vína


Písomná a praktická skúška



Cena zahŕňa: odborné prednášky, degustácia 25 vzoriek vína, certifikát pre úspešných absolventov skúšky

Komentovať:

Email nebude zverejnený